Glutenfrit brød med quinoaflager

Opskrift

Du skal bruge:
7 1/2 dl. lunken vand
25 g. gær
2 spsk. skyr
4 tsk. salt
2 spsk. loppefrøskaller
4 dl. quinoaflager
4 dl. boghvedemel
4 dl. havregryn
Tilsæt evt. lidt chia eller Hampefrø til dejen.
Disse kan alternativt drysse i bunden af formen inden
bagning.

 

Fremgangsmåde:
1) Tag en stor skål og fyld den med vandet. Opløs
gæren heri og tilsæt derefter skyr, salt og loppefrøskaller.
Rør godt rundt.
Lad det stå i 15 min. og hvile. Selve konsistensen bliver nu mere tyk i det – nærmest som grød.
2) I en anden skål blandes quinoaflager, boghvedemel og havregryn.
3) Tilsæt blandingen til den våde blanding lidt af gangen, mens der røres godt rundt.
4) Lad det hæve i en halv time.
5) Smør en rugbrødsform. Brug gerne en silikoneform, da denne er nemmere at får det færdig brød i af. Hæld evt. et lag chia frø eller Hampefrø i. Hæld dejen i formen.
6) Bag brødet 180 grader – ikke ‘varmluft’ i 50 min.
7) Tag det derefter ud af formen og bag det i 25 min ved 200 grader – ikke ‘varmluft’. Dette giver brødet en sprød skorpe.

Brødet er glutenfrit og holder sig nemt frisk i op til en uge.