Glutenfrit brød med quinoaflager

Opskrift

Du skal bruge:
7 1/2 dl. lunken vand
25 g. gær
2 spsk. skyr
4 tsk. salt
2 spsk. loppefrøskaller
4 dl. quinoaflager
4 dl. boghvedemel
4 dl. havregryn
Tilsæt evt. lidt chia eller Hampefrø til dejen.
Disse kan alternativt drysse i bunden af formen inden
bagning.

 

Fremgangsmåde:
1) Tag en stor skål og fyld den med vandet. Opløs
gæren heri og tilsæt derefter skyr, salt og loppefrøskaller.
Rør godt rundt.
Lad det stå i 15 min. og hvile. Selve konsistensen bliver nu mere tyk i det – nærmest som grød.
2) I en anden skål blandes quinoaflager, boghvedemel og havregryn.
3) Tilsæt blandingen til den våde blanding lidt af gangen, mens der røres godt rundt.
4) Lad det hæve i en halv time.
5) Smør en rugbrødsform. Brug gerne en silikoneform, da denne er nemmere at får det færdig brød i af. Hæld evt. et lag chia frø eller Hampefrø i. Hæld dejen i formen.
6) Bag brødet 180 grader – ikke ‘varmluft’ i 50 min.
7) Tag det derefter ud af formen og bag det i 25 min ved 200 grader – ikke ‘varmluft’. Dette giver brødet en sprød skorpe.

Brødet er glutenfrit og holder sig nemt frisk i op til en uge.

 

2017-09-18T21:01:29+00:00

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close