De første klimavenlige produkter

Vi kan ikke redde hele klimaet på én gang, men det er vigtigt, at vi får begyndt på det. Og hér er fødevarerne vigtige, for fødevareproduktionen er ansvarlig for ca. 30 % af verdens CO2-emission. Altså mere end diskussionen om el-biler eller ikke-elbiler vil kunne flytte.

For fødevarerne starter vejen til et bedre klima med at klimasikre råvarerne og produkterne, et af gangen. Som producent kan du sammen med os starte processen allerede nu, og de første klimasikrede råvarer er allerede klar, fx:

De første klimavenlige produkter

Vi kan ikke redde hele klimaet på én gang, men det er vigtigt, at vi får begyndt på det. Og hér er fødevarerne vigtige, for fødevareproduktionen er ansvarlig for ca. 30 % af verdens CO2-emission. Altså mere end diskussionen om el-biler eller ikke-elbiler vil kunne flytte.

For fødevarerne starter vejen til et bedre klima med at klimasikre råvarerne og produkterne, et af gangen. Som producent kan du sammen med os starte processen allerede nu, og de første klimasikrede råvarer er allerede klar, fx:

Quinoa
Paranødder
Rå rørsukker
Quinoa

Quinoa-kerner er et mere smagfuldt og ernæringsrigt alternativ til ris og pasta.

Klimasikrede quinoa-kerner giver en CO2-reduktion i forhold til ris på 75%
i forhold til ikke-klimasikret quinoa: 50%

Quinoa bruges på samme måde og i samme forbindelser som netop ris og pasta: Kogt og varmt som tilbehør, og i gryderetter og wok retter, og koldt i salater. Grundet et højere og bedre proteinindhold mætter quinoa mere end pasta og ris.

Quinoa fås også som flager (ligesom havregryn). De bruges i morgenmads-og ymerdrys og i bagværk.

Læs mere om klimasikret quinoa
Paranødder

Klimasikrede paranødder er et velsmagende og proteinrigt alternativ til mandler og hasselnødder.

Klimasikrede paranødder giver en CO2-reduktion i forhold til mandler: 75%
I forhold til hasselnødder: 35%

Paranødder benyttes på samme måde som mandler og hasselnødder.
Klimasikrede paranødder indsamles fra naturligt forekommende træer i oprindelig regnskov ejet og kontrolleret af den oprindelige befolkning, og bearbejdet i byer i regnskovsregionen i det centrale Sydamerika. Forbrug af klimasikrede paranødder er en vigtig faktor til bevarelsen af Amazon-regnskoven.

Læs mere om klimasikrede paranødder
Rå rørsukker

Rå rørsukker er – med dets smagfulde og fine nuancer – ved særlige lejligheder et lækkert alternativ til hvid sukker.

Industriel forarbejdning af sukker er blandt de absolut mest klima­belastende industrier i Danmark grundet omfattende og energikrævende processer til opvarmning og centrifugering.

I den klimasikrede rørsukker er det meste af den industrielle bearbejdning udeladt, hvorved CO2 emissionen selvfølgelig reduceres markant. Samtidigt bevares en stor del af sukkerrørenes naturlige indhold af næringsstoffer. Den klimasikrede rørsukker har derfor et naturligt indhold af bl.a. protein, mineraler og kostfibre.

Læs mere om klimasikret rå rørsukker
Læs mere om klimasikret quinoa
Læs mere om klimasikrede paranødder
Læs mere om klimasikret rå rørsukker